Ontbijtsessie Hendrik Roozen

Donderdagochtend 1 november zijn we weer vroeg uit de veren voor de tweede ontbijtsessie van 2018. Dit keer mochten we een kijkje nemen bij een prachtig project van Hendrik Roozen, van Roozen van Hoppe Group.

In het oude klooster van Berkel-Enschot werden we vrolijk ontvangen met een bakje koffie, thee en een gezonde snack. Voor het ontbijt opgediend zou worden, kregen we eerst een presentatie over dit prachtige project, waarna Hendrik Roozen ons een rondleiding door de algemene ruimtes van het gebouw gaf.

Het oude klooster wat nu is omgebouwd tot Community 2.0, is niet alleen een mooie en unieke plek om te wonen, maar een blik op de toekomst naar de (ouderen)zorg en het tegengaan van eenzaamheid. Met een mengeling van betaalbare starters- en seniorenwoningen en diverse faciliteiten, waarbij iedereen en voornamelijk de starters bijdragen aan de community (d.m.v. community-uren, lees: ouderen helpen, vergezellen, etc.). Maar ook de voorbereidingen in de seniorenwoningen op (mantel)zorg wanneer dit nodig is, zodat ze op oudere leeftijd niet hoeven te verhuizen en ze samen met hun partner kunnen blijven wonen. Een prachtige gedachte.

En de drijfveer achter dit idee, eveneens achter 'De Leyhoeve', is niet om er fors aan te verdienen, maar juist het menselijke/sociale aspect. "Wij zijn de zorg" aldus de man achter het bouwbedrijf Roozen van Hoppe. Wat een held!

Na de rondleiding door o.a. de open bibliotheek, langs de flexplekken en zalen, waarbij we tussendoor ook een blik konden werpen op zowel het oude gedeelte (starterwoningen) als nieuwe gedeelte (seniorenwoningen), sluiten we de morgen af met een goed verzorgd ontbijt. Het was weer een inspirerende ochtend.

Hendrik, Freddy, Lisanne en al het andere gepassioneerde personeel… Bedankt voor deze mooie ochtend!

  • Niki van der Hoek, Team DGA Network Zuid