Marcel Boekhoorn, 11 oktober 2018

Donderdag 11 oktober, de DGA bijeenkomst die bij veel mensen een hoop inspiratie, motivatie en een lach heeft achter gelaten. Niemand minder dan Marcel Boekhoorn wilde voor DGA Network Zuid een uitzondering maken en deelde zijn kennis en ervaring doormiddel van een mooi interview met Fons de Poel.

We begonnen de avond met een heerlijk diner. Vanwege de grote animo was het deze bijeenkomst zelfs nodig om de tweede ruimte te gebruiken voor het diner. Het diner bestond uit een culinair buffet met voor ieder wat wils. Van gambaspiesjes en carpaccio tot malse eendenborst en een runderstoofpotje.

Nadat iedereen lekker had gegeten, was het tijd voor het indrukwekkende verhaal van de man die het zelfs zover wist te schoppen dat China twee panda’s aan hem toevertrouwde. Marcel Boekhoorn nam ons mee op zijn reis naar succes. Een reis was het zeker. Zijn tijd in China heeft hem een hoop nieuwe inzichten gebracht. Waar het ook niet altijd vanzelf ging, was dit het allemaal waard. Zijn doel had hij namelijk bereikt: Panda’s in Ouwehands Dierenpark

Tijdens het interview kregen leden en introducés de mogelijkheid om direct vragen te stellen aan dhr. Boekhoorn. Hier werd dan ook optimaal gebruik van gemaakt en leidde tot interessante dialogen.
Halverwege zijn interview kwam Marcel met een uitspraak waarvan de impact direct te merken was: “Als je niet kunt delen kun je ook niet vermenigvuldigen.” Dit is de leidraad geweest in de carrière van Marcel Boekhoorn, want wat heb je aan succes als er niemand is waarmee je het kunt delen. De essentie van zijn verhaal had dan ook een aantal kernwaarden:

  1. Wees goed voor je personeel.
  2. Zorg voor een lach op de werkvloer.
  3. Van fouten moet je leren en geen spijt krijgen.

Een manier van werken waar velen zich in herkennen of mee willen identificeren.
Na Marcel Boekhoorn was het tijd voor een gezellige netwerk borrel. Dit gaf iedereen de kans om nog eens goed na te praten over de inspirerende woorden van Marcel Boekhoorn.

Het was een avond met nieuwe inzichten, enthousiaste leden en introducés en een hoop stof om over na te denken. Kortom, een geslaagde bijeenkomst!

Wij willen dan ook graag Marcel Boekhoorn en Fons de Poel hartelijk bedanken voor het inspirerende interview van deze avond. In het bijzonder willen wij DGA lid Johan van Wijk bedanken die het mogelijk heeft gemaakt om tot deze geslaagde avond te komen.

- Mies Bouman - Team DGA Network Zuid