Henk Swanenberg - 6 februari

Een unieke spreker bedenken voor een volgende bijeenkomst kan een lastige opgave zijn. Uit de enquête van vorig jaar kwam o.a. naar voren dat onze kracht bij bijzondere sprekers ligt, dus de lat ligt hoog. Met de prachtige avond met Marcel Boekhoorn in ons achterhoofd en de Quote500 voor ons neus, gingen we op zoek naar een succesvolle, bij voorkeur Brabantse, ondernemer. Tot we ons beseften dat we niet zo ver hoeven te kijken als we dachten. Oprichter Elisa Swanenberg pakte haar telefoon en belde verheugt haar eigen vader om min of meer aan te kondigen dat hij de eerste spreker op ons programma zou zijn in 2020. En zo geschiedde…

Nog nooit was de opkomst zo hoog als de dag dat Henk Swanenberg kwam spreken bij DGA Network Zuid, met maar liefst bijna 150 bezoekers. We begonnen de avond met een diner geheel in Henk’s “ouwe jongens krentenbrood” stijl: Erwtensoep, verschillende heerlijke stampotten, een balletje, draadjesvlees en verse worst. Wederom verzorgd door Van der Valk, om de vingers bij af te likken.

Na het diner begaven we ons naar de zaal om in gezellige huiskamersfeer te luisteren naar het verhaal van Henk, onder leiding van mediaproducent en vriend Fons de Poel. Maar eerst nog een kort welkomstwoordje en natuurlijk de prijsuitreiking van de F1 arrangement in Spanje voor dé ambassadeur van 2019. Gefeliciteerd Pieter Tijssen met je welverdiende uitstapje!

Het verhaal van Henk was een uitstekende mix van een terugblik naar de documentaire M.A.C.H.T. die Fons in 2004 over Henk maakte en een interview over het heden. Emotioneel, standvastig en vol met humor. Nadien werd er onder genot van een borrel en een kaasplankje nog nabesproken over de gezellige avond.

Wilt u M.A.C.H.T. nog eens in het geheel terug zien? U vindt de documentaire hier.

- Niki van der Hoek | Team DGA Network Zuid

Met dank aan Exclusief Ingericht en Schoppema in Schaijk voor de prachtige aankleding!