DGA Outdoor BBQ & F1 met Jack Plooij

Het was weer een gezellige, inspirerende en geslaagde avond volledig in het teken van de Formule 1. In zomerse sferen werd deze bijeenkomst georganiseerd in een overdekte privétuin bij Van der Valk Hotel Nuland met niemand minder dan Jack Plooij, pitreporter van de Formule 1 én ondernemer. Indien de DGA’s zelf wilden ervaren hoe het is om in het leven van een Formule 1 rijder te stappen waren er echte Formule 1 racesimulatoren van eMense geplaatst.

We begonnen de avond met een heerlijk glaasje champagne geserveerd door onze eigen champagnedames. Daarna konden de gasten genieten van een heerlijke barbecue. De voorgerechten bestonden uit een saladebar, carpaccio, een bootje met salade van asperges, een visblikje met garnalensalade, een bonbon van gerookte zalm met invulling van geitenkaas, tomaatjes en rucola en kleine wraps met een vulling van sla, kruiden crème en seranoham. Als hoofdgerecht was er een keuze uit zalm en paling uit de rook-ton mede mogelijk gemaakt door lid Jan Borst, varkensnek of rundersucade 1 nacht gemarineerd in olie, kleurzout en peper en daarna 24 uur gegaard op 65 graden in de rational steamer. Deze werden ter plekke geportioneerd en op de smoker gelegd om het af te maken. Verder was er keuze uit spareribs, runderhamburgers, gemarineerde kipfilet, maiskolven, gegrilde gemarineerde asperges, gegrilde courgette, paprika en aubergine en pofaardappelen met kruidenboter. Als dessert was er een diverse keuze van kazen en charcuterie geserveerd met vers gebakken brood en garnituren, een ijskar met ambachtelijke roomijs en een dessertbuffet met diverse ijstaarten, bavaroise, droogijs en finger-food en verse fruitsoorten.

Wendy heeft de avond afgetrapt met een mooi welkomstwoord, een terugblik naar de AVG bijeenkomst met Brenno de Winter, de ontbijtsessie bij Herbert van de Heijden en een vooruitblik naar de volgende bijeenkomsten van 2018 (staan ze al in uw agenda?). Daarna was het woord aan Jack Plooij.

Jack gaf een mooi beeld van de Formule 1 beleving achter de schermen. Hij vertelde over zijn eigen ervaringen, gaf leuke insight informatie en vertelde ‘what it takes’ om een succesvolle formule 1 pitreporter te worden en zijn beeld van de formule 1 in de toekomst. Ook sloeg hij een mooi bruggetje tussen zijn job als pitreporter, de Formule 1 en zijn leven als ondernemer.

Helaas hebben wij deze bijeenkomst afscheid (voor nu) moeten nemen van onze collega Stèphanie Gielkens. Zij gaat een nieuwe uitdaging aan bij Timing in Rotterdam en zal hierdoor niet langer deel uit maken van het DGA Network Zuid team. Hopelijk zien we haar wellicht nog bij een volgende bijeenkomst.

Tijdens het naborrelen hadden de DGA’s de kans om zelf een poging te wagen in de Formule 1 race simulatoren van eMense, waarbij de zoon van Herbert van der Heijden, het kart talent van Brabant, de kans kreeg om tegen Jack Plooij te racen en niet deze alleen met grote voorstand te winnen, maar ook de beste tijd van de avond neer te zetten. Een geweldige prestatie, chapeau!

Overall weer een geslaagde avond waar we met veel plezier op kunnen terugkijken.
Jack Plooij, alle aanwezigen leden en introducés en natuurlijk de heren van eMense, hartelijk bedankt voor jullie komst.