Bourgondisch 's-Hertogenbosch 2018

Voor ons jaarlijkse uitje trokken we dit jaar hartje Den Bosch in, voor een culinaire beleving bij Bourgondisch ’s-Hertogenbosch 2018. Tijdens de relatieavond hadden we aan de voet van de Sint-Janskathedraal voor onze leden een plekje gereserveerd in het paviljoen van restaurant Le Méridien, dat sinds 1993 al een culinair begrip is in Den Bosch.

Het evenement oogt bij binnenkomst erg sfeervol; Een piekfijn afgewerkte locatie, smaakvol ingerichte paviljoens en de faciliteiten zijn goed geregeld. We startten de avond met een borrel en de sfeer zit er goed in. Er worden al snel (nieuwe) verbindingen gelegd met zowel binnen- als buitenstaanders, wat uiteraard ook de bedoeling is van een relatieavond.

Als eenmaal iedereen present is, kunnen we aan tafel om de vele culinair hoogstaande gangen te mogen ontvangen. Hierbij starten we met een Pata Negra, gevolgd door Geelvin Tonijn omringd door zeer fijne smaken in de vorm van een wakame sorbet en krokante Bonito. Ook worden we getrakteerd op een zeer smakelijke Pokébowl met o.a. zalm, sushi rijst, en sojabonen. En terwijl de wijn rijkelijk vloeit en de tongen losser worden, verwend Le Méridien ons nog met een heerlijke Peking style eend, een pittige Picanha en een Surf & Turf met Canadese kreeft en tournedos. Om af te sluiten met een Scroppino cocktaildessert. Het eten was daadwerkelijk fantastisch, al kosten de verse en zorgvuldige bereide hapjes wat meer tijd dan gedacht. Het mocht de pret én smaak niet drukken.

Na de maaltijd is iedereen vrij om te gaan en staan waar die maar wilt en zo worden er nog wat drankjes gedronken, sigaren gerookt, gemengd met andere aanwezigen (“genetwerkt”) en gedanst, zowel voor als op het podium. Al met al een zeer smakelijke avond en ik hoop dat onze leden naast een culinaire ervaring in deze informele setting ook hun netwerk hebben kunnen uit bereiden, zowel binnen als buiten de club.

- Niki van der Hoek – Team DGA Network Zuid