Bezoek Provinciehuis NB - 9 mei 2019

Met de nieuwjaarsborrel in het Provinciehuis werd Harrie Vugt aangesproken door de Commisaris van de Koning Wim van de Donk. De CvdK was benieuwd naar de businessclub en nodigde ons uit voor een bezoek aan het provincie. En zo stonden we op 9 mei met een leuke club leden in de foyer van het provinciehuis, waar we vriendelijk werden ontvangen met een kopje koffie en een koekje.

Op verzoek verplaatsten we ons via de trappen en een massieve draaideur naar de bekende Statenzaal, waar we plaats mochten nemen op de provinciale zetels. Dhr. van de Donk verwelkomde ons even later en introduceerde zichzelf, zijn functie en de functie van de provincie in de politiek. Leden kregen de mogelijkheid om vragen te stellen en opmerkingen te maken over actuele onderwerpen, waarbij onder andere internationale handel aan bod kwam.

Na het gesprek met de CvdK kregen we een rondleiding door het provinciehuis. Het meest bijzondere was toch wel de atoomkelder, weliswaar met verouderde materialen, zoals typmachines, maar een bijzondere constructie in geval van een ramp. Een speciale binnenkomst protocol met douches en speciale kleding, 24/7 slaapkamers met stapelbedden en wederom een bepaald protocol vanwege afwisseling en een telefooncentrale die onder andere in contact staat met andere provincies.

Tot slot mochten we nog een kijkje nemen op een van de hoogste verdiepingen, waar het uitzicht fenomenaal was.

Na het bezoek trokken we nog het centrum in om gezellig een hapje te eten en drankje te drinken bij Restaurant Allerlij.

Kortom, een interessante en gezellige dag!

- Niki van der Hoek | Team DGA Network Zuid