Marcel Boekhoorn

Ondernemer en durfkapitalist van de Lage Landen

Marcel Boekhoorn staat bekend als één van de belangrijkste investeerders van Nederland. Boekhoorn was al vroeg overtuigd van zijn succes en staat bekend om zijn gezonde dosis humor. Zo gaf hij zijn eerste bedrijf de naam Bowolar mee, wat staat voor Boekhoorn Wordt Lachend Rijk.

De specialiteit van Boekhoorn is met name het overnemen van bedrijven die actief zijn in nichemarkten en vervolgens deze klaar te stomen voor een overname door een groter bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan Bakker Bart en aan Telfort, die hij na zijn overname tegen een veel hogere prijs kon verkopen aan KPN. Boekhoorn is, naar eigen zeggen, een dealjunkie. Hij houdt ervan en geniet van het spel.

In onroerend goed laat Boekhoorn zich ook niet onbetuigd. Via de Chalet Real Estate groep heeft hij een vastgoedportefeuille van meer dan een miljard euro opgebouwd sinds 2009. Hij kocht onder andere de High Tech Campus van Philips in Eindhoven. Boekhoorn heeft een voorliefde voor innovatieve bedrijven die de potentie hebben om marktleider te worden en inspelen op wereldwijde trends.

In 2000 kocht Marcel Boekhoorn Ouwehands Dierenpark en had hij al gauw een onmogelijke droom voor ogen: Reuzenpanda's naar het park brengen. 16 jaar lang zette hij alles op alles om de reuzenpanda naar Nederland te halen, in oktober 2015 was dan eindelijk de deal rond en in april 2017 was het een ware pandamania in Ouwehands Dierenpark. Boekhoorn leek wederom van het onmogelijke het mogelijke gemaakt te hebben.

Programma
17.30 uur: Ontvangt met een drankje
18.00 uur: Diner
19.30 uur: Marcel Boekhoorn
20.30 uur: Gezellige netwerkborrel

Introducés zijn welkom!
Registratie is verplicht.

Meld u aan via de website of info@dganetworkzuid.nl

Spreker: Marcel Boekhoorn

Datum: 11 oktober 2018
Tijd: 17:30 - 22:00

Locatie:
Shique de Luxe
Schutsboomstraat 71
5374 CB Schaijk

Plan route →